seLamat datang to my bLog , harap korng ske la kn bce bLog aQ ney . tak gempak pun :)
glitter-graphics.com

Jumaat, 10 Februari 2012

cabaran untuk ku

ehem peeps , eyza tak sihat nie ..
dh seminggu lebih dok batuk n seseme je ..
but syukur alhamdulillah batuk dh semakin ok :)

setelah 2 hari tak ke sekolah di sbb kan oleh sakit nie , hari nie eyza kembali ke sekolah seperti biase ..
menjalankan tanggungjawab sbgai seorg ank dan pelajar ..
tahun nie eyza akan menduduki exam yg besar lh korg "SPM" ..
spm ?? wah sgt menyeramkan !!

ok meh eyza cerite ape yg cabaran sgt tu ..
lepas waktu rehat td , pengetua sekolah eyza masuk kelas ..
laju dia bejalan straight teros ke meja guru ..
ok kteorg pn macam biase lh kn kalo cikgu masuk bagi salam hormat lah ..
dh dduk tu , tibe-2 dy sebut nama membe belakang eyza ..
lepas tu pulak dy sebut nama eyza n 8 org membe-2 eyza yg lain lagi ..
dh dy sebut tu dy suruh berdiri puLak ..
masing-2 dgn muka cuak bile dy suruh berdiri dgn muka yg serius pulak tu ...
hahaha :D n then dy cakap dy nk dende sbb ade buat saLah ..
ha lg lh betambah cuak ny tibe-2 puLak cakap mcm tu kn ..

last-2 dy senyum n dy ckp ape sbb dy sebut nama n suruh berdiri tu ..
sbb ny eyza n 9 org membe eyza lagi DITARGET STRAIGHT 'A' utk SPM nnti ..
peh ,, tibe-2 jd bLur dh .. aq ke ?? straight A ??
tertanye-2 puLak eyza jadi ny . hehe =)
mcm-2 rase ade mase tu ..
tp bersyukur jugak la kn , eyza yg terpilih drpd ramai lg yg lain ..
mkne ny ok jugak la prestasi eyza nie kn .

ha nie salah satu cabaran utk eyza ..
eyza dh sahut ny dgn hati tebuka ..
eyza akan berusaha semampu eyza utk mencapai target tu ..
n eyza nk buat perubahan utk sekolah eyza ,, family n yg lain-2 ..
pape pon doakan yang terbaik untuk eyza ok !! terima kasih ..

p/s utk diri sendiri n victim SPM 2012 yg lain :
-study smart
-good luck
-do the best among the best yaow ^_^

2 ulasan:

  1. SPM candidates? good luck,sis. btw, amek pure science ke, akaun ke, engineering drawing ke apa?

    BalasPadam
    Balasan
    1. @nasha adlina amek akaun n + perd , tsswur ..

      Padam